dinsdag 10 februari 2009

Basilicum-flensjes met spinazie

150 gram bloem, gezeefd
2 eieren
zout en vers gemalen peper
4 dl melk
6 a 7 blaadjes gehakte verse basilicum
25 gram boter
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
600 gram spinazie, panklaar
100 gram roomkaas, naturel
cocktailprikkers

Bloem, eieren, mespuntje zout, melk en basilicum tot een glad beslag kloppen.
Bak (in een klontje boter) hiervan in een kleine koekenpan meerdere flensjes goudbruin aan beide kanten en hou ze even warm.
Doe olijfolie, knoflook en spinazie in een wok of pan en roerbak deze tot de spinazie geslonken is. Roer de roomkaas erdoor in meerdere "etappes" en laat deze smelten. Zout en/of peper naar smaak toevoegen.
Verdeel de spinazie over de flensjes, rol ze op, zet elk flensje vast met een cocktailprikker, en leg ze op voorverwarmde borden.
Decoreer met elk een blaadje basilicum en 2 cherrytomaatjes.
Serveer de flensjes in combinatie met een stuk gebakken lamsvlees.

Geen opmerkingen: