vrijdag 20 februari 2009

Linzensalade met magere spekreepjes

Voor 2 personen

1 pak gedroogde linzen
250 gram mager spek (in reepjes)
3 eetl. zonnebloemolie
1 ui (gesnipperd)
1 a 2 eetlepels mosterd
100 gram eikenbladsla-melange
2 teentjes verse knoflook (gesnipperd)
3 eetl. balsamico-azijn

Linzen volgens aanwijzingen op de verpakking koken. Ondertussen de spekreepjes met 2 eetlepels olie 2 minuten bakken in een wok- of hapjespan. Uitje toevoegen en 2 - 3 minuten meebakken. Vervolgens het kookwater afgieten en de linzen toevoegen. Scheutje water erbij en 2 a 3 minuten verwarmen. Op smaak brengen met mosterd, rest van de olie en zout en peper.
In een kom de sla met mengen met knoflook en azijn. De sla over 2 borden verdelen en daarbovenop het warme linzenmengsel draperen. Gebruik per bord 2 a 3 slablaadjes ter decoratie.
Hou je van een krokante bite, dan kun je nog een handje croutons over de salade strooien.

Geen opmerkingen: