dinsdag 7 april 2009

Paardebloemsalade met spekblokjes

150 gram paardebloembladeren
150 gram mager gerookt spek (in blokjes)
5 eetlepels appelazijn
2 handjes gepelde walnoten
5 eetlepels zonnebloemolie
Zout
Peper (vers gemalen)
4 kakelverse eieren

De paardebloembladeren wassen en 10 minuten in ruim (lauwwarm) water leggen.
Spekblokjes in een pan bakken, totdat ze knapperig zijn (circa 12 minuten, waarvan 9 op matig vuur).
De eieren 10 - 12 minuten koken. De helft van de azijn grondig met de olie, zout en peper mengen. Deze dressing voorzichtig bij het spek in de pan gieten.
De paardebloemblaadjes laten uitlekken, met de dressing vermengen, en tenslotte op de borden verdelen. Ieder bord garneren met 2 halve (hardgekookte) eieren.

Tip: Lekker met vers boerenbrood (besmeerd met échte roomboter)
In plaats van met hardgekookte eieren, kun je ook garneren met gepocheerde eieren.

Geen opmerkingen: