dinsdag 28 april 2009

Kruiden-frittata

Voor 4 personen

400 gram kruiden (rucola, brandnetels, dille, rozemarijn, borage (komkommerkruid), tijm, pimpernel, bonenkruid)
2 teentjes knoflook
6 eetlepels olijfolie
8 eieren
Zout
Peper (vers gemalen)
4 eetlepels geraspte jonge kaas
½ rode paprika
1 kleine courgette
1 vleestomaat
2 eetlepels balsamico- of gewone azijn

De kruiden wassen, droogmaken en grof hakken. Knoflook schillen en heel fijn hakken.
De knoflook in 1 eetlepel olie bakken op matig vuur. Dan de kruiden toevoegen en al roerend 2 – 3 minuten roerbakken, tot het geheel geslonken is. Even laten afkoelen.
Intussen de eieren luchtig kloppen met een garde. De kruiden met zout, peper en de geraspte kaas vermengen. 2 eetlepels olie in een pan verhitten en het eimengsel erin gieten.
In 15 – 20 minuten op kleine vlam laten stollen, dan omkeren en nog eens 5 minuten laten gaan.
Gedurende deze 5 minuten de paprika, courgette én tomaat wassen, zaden eruit halen en in kleine blokjes snijden. Dit geheel vermengen met azijn, zout, peper en de rest van de olie.
De frittata en de groente serveren op voorverwarmde borden.

Lekker met: vers brood en een glas witte wijn.

Tip: i.p.v. rucola kun je ook daslook of een mengsel van tuinkers en borage gebruiken.

Geen opmerkingen: