6 kleine of 3 grote aardappels
1 stukje gember
30 gr boter
1 liter water
1 handje gehakte lavas (maggikruid)
1 rode paprika (zonder zaadlijsten, en in middelgrote stukken gesneden)
200 gr verse soepgroente (prei, wortel, bloemkool)
1 tl zout
2 dl kookroom of zure room (óf 200 gr créme fraiche)
Gekneusde zwarte peperkorrels
Handje geroosterde pompoenpitten (ter garnering)
Gedroogde of verse kruiden (zoals rozemarijn, basilicum, peterselie en lavas)
De pompoen en de aardappels schillen en in stukken snijden. Ook de gember schillen en in dunne plakjes snijden. De aardappels volgens de gebruikelijke procedure gaar koken in plm. 3 cm water.
Bouillon bereiden in een soeppan: water, lavas en soepgroente aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken (deksel op de pan!).
Dan de stukken pompoen in kleine stukken snijden, en samen met de plakjes gember en de stukken paprika in de bouillon meekoken (10 minuten). Als de 10 minuten om zijn, de boter en aardappels toevoegen en met de staafmixer de soep "pureren".
Op smaak brengen met zwarte peper, zout en een handjevol kruiden. En daarna nog eventjes de staafmixer erin.
Dan de soep in een kom of een diep bord scheppen, creme fraiche of zure room toevoegen en decoreren met de kruiden én geroosterde pompoenpitten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten