170 gr suiker
180 gr bloem
60 gr cacaopoeder
40 gr boter
100 gram grof gehakte walnoten
30 - 50 gram kleine stukjes pure chocolade (minimaal 70% cacao)
Scheutje zoete dessertwijn
Beetje geschilde en geraspte verse gember
Half tablet pure chocolade (voor het "glazuur")
Allereerst de boter smelten. Daarna de eieren en de suiker met elkaar vermengen. Al roerend de gesmolten boter met het ei-suikermengsel, de bloem, cacaopoeder, gehakte walnoten, geraspte gember, een scheut wijn én de stukjes chocolade vermengen. Het deeg dat hieruit ontstaat, met een spatel in een taartvorm doen.
In een voorverwarmde oven 25 minuten op ongeveer 200 graden bakken.
Wil je weten of de taart goed "gaar" is? Prik er op meerdere plekken in met een saté-prikker! Is de punt van de saté-prikker droog? Dan kan de taart uit de oven!
Laten afkoelen en overgieten met gesmolten pure chocolade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten